Banner

"Stage heeft juiste studiekeuze bevestigt."

 Sven 40x55

Sven
Stagiair accountancy
In dienst van: november 2015
In dienst tot: april 2016

Sven leert de praktijk van accountancy kennen

Sven is voltijd student en heeft daarom tijdens zijn vier jaar durende studie maar één stageperiode. Deze vult hij in bij Baker Tilly Berk!

In zowel de controle als samenstelpraktijk ervaring opdoen
“De eerste periode van mijn stage ben ik werkzaam op de controleafdeling. Als stagiair beginnend assistent accountant houd ik mij bezig met zowel interimcontroles als eindejaarscontroles (finals) en subsidiecontroles. Ik voer testen uit, selecteer items die de klant aanbiedt en kijk of alles rondom bijvoorbeeld betalingen wel juist is. Er is betaalt, maar is dit wel rechtmatig? Kloppen de gegevens van de factuur met de betaling en is de betaling geautoriseerd? Ik leg alles vast in een dossier. Hier gaat vervolgens een proces van reviewen en feedback overheen. De tweede helft van mijn stageperiode werk ik in de samenstelpraktijk. Tijdens mijn sollicitatie bij Baker Tilly Berk heb ik aangegeven dat ik graag in zowel de controle als samenstelpraktijk ervaring op wil doen. Gelukkig waren ze hier enthousiast over en was dit mogelijk.”

Je bent hier geen nummer
“Op mijn tweede stagedag mocht ik al gelijk mee naar een klant voor de controle. Ik zat er niet alleen bij, maar mocht ook vragen stellen. Een grote stap, maar daar leer je juist snel van. Baker Tilly Berk stimuleert je om door te studeren en het beste uit jezelf te halen. Zo weet ik dat er verschillende cursussen worden aangeboden. Dat alles gebeurt vanuit een kantoor waar de lijntjes kort zijn en de sfeer informeel is. Iedereen is oprecht in je geïnteresseerd, ook mensen in een hogere functie. Je bent hier zeker geen nummer.”

Stage bevestigt juiste studiekeuze
“Natuurlijk richt elke onderneming zich op de klant. Maar Baker Tilly Berk doet dit met leuke initiatieven, zoals het ondernemerscollege en de verkiezing van Zeeuws familiebedrijf van het jaar. Ik mocht mee naar de opnames van het ondernemerscollege, wat een hele leuke ervaring was. Als stagiair word je overal gelijkwaardig bij betrokken. Zo krijg je een goed beeld van de praktijk van accountancy. Na drie jaar theorie op school heeft deze stage voor mij een bevestiging opgeleverd. Ik zie het helemaal zitten om later als accountant te werken.”

Merkwaarden

Onze merkwaarden staan voor wie wij zijn en wat wij doen. In deze merkwaarden komt het onderscheidend vermogen van onze mensen en onze organisatie naar voren. 

Uitwisseling

Ben jij in voor een avontuur? Kijk je graag over de grenzen heen en sta je ervoor open om in een andere cultuur en andere werkomgeving aan de slag te gaan?

Internationaal netwerk

Baker Tilly is lid van Baker Tilly International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren in 141 landen.