Banner

"Als je op zoek bent naar uitdaging en ontwikkeling dan zit je bij Baker Tilly Berk goed!"

Cees Pieter

Cees Pieter
Beginnend assistent accountant
In dienst: 26 januari 2015

Cees Pieter is beginnend assistent accountant

Naast zijn studie accountancy aan het Windesheim in Zwolle, werkt Cees-Pieter Dronkers als beginnend assistent accountant bij Baker Tilly Berk. “Als je op zoek bent naar uitdaging en ontwikkeling dan zit je bij Baker Tilly Berk goed! Ik ben als stagiair begonnen bij de vestiging in Zwolle en ben daarna aangenomen om een dag in de week te werken naast mijn studie. Zo heb ik de mogelijkheid om veel te leren en praktijkervaring op te doen. Het leukste vind ik dat je vanaf dag één opgenomen wordt in een team; je hebt direct je eigen taken en verantwoordelijkheden.”

Veel inzicht in processen
“Als beginnend assistent accountant controleer ik de eenvoudigere posten van de jaarrekening, zoals liquide middelen en kortlopende schulden. Verder doe ik detailcontroles van bijvoorbeeld bedrijfskosten en betalingen, tel ik jaarrekeningen door en ga ik na of de toelichtingen van de winst- en verliesrekening en de balans kloppen ten opzichte van de cijfers. Ieder bedrijf is anders en dat maakt het werk heel divers. De ene keer zit je bij een handelsbedrijf, de andere keer bij een bouwbedrijf of museum. Hierdoor krijg je veel inzicht in de processen van verschillende bedrijven. Ook vond ik het heel interessant om mijn scriptie te schrijven in samenwerking met een van onze klanten. Ik ben heel specifiek bezig geweest met het voorraadproces, maar omdat ik ook in het controleteam van de jaarrekening van dit bedrijf zat, gaf dit mij de kans om veel inzicht in het bedrijf te krijgen en te zien hoe alles tot stand komt. Ik heb er veel van geleerd!”

Er hangt een fijne sfeer
“Mijn doel voor de aankomende periode is om mij te blijven ontwikkelen en steeds moeilijkere posten te controleren. Daarnaast blijf ik studeren; ik begin in september (2016) met mijn pre-master. Op deze manier blijf ik aan zowel mijn theoretische als praktische kennis werken. Ik werk graag bij Baker Tilly Berk want ik voel me helemaal op mijn plek. Naast een formele band krijg je snel een informele band met je collega’s. Laatst hebben we nog aan een volleybaltoernooi voor accountants meegedaan. Er hangt een hele fijne sfeer!”

Bekijk alle vacatures voor assistent accountants

Merkwaarden

Onze merkwaarden staan voor wie wij zijn en wat wij doen. In deze merkwaarden komt het onderscheidend vermogen van onze mensen en onze organisatie naar voren. 

Uitwisseling

Ben jij in voor een avontuur? Kijk je graag over de grenzen heen en sta je ervoor open om in een andere cultuur en andere werkomgeving aan de slag te gaan?

Internationaal netwerk

Baker Tilly is lid van Baker Tilly International, een wereldwijd netwerk van onafhankelijke accountants- en belastingadvieskantoren in 141 landen.