Senior manager RA Bureau Vaktechniek

Deel jij graag je eigen wijsheid met onze ruim 700 medewerkers? Voor ons Bureau Vaktechniek Accountants zijn wij op zoek naar een Senior Manager RA vaktechniek.

 • Vestiging: Utrecht
 • Dienstverband: Fulltime

Over de functie

Jouw baan  

Binnen ons (inter)nationale prachtige kantoor met 17 vestigingen werk je op onze vestiging in Utrecht, waar veel van onze 'specials' ook hun onderkomen vinden; "the heart of it all". Samen werken in een open en informele cultuur aan kwalitatief hoogwaardige diensten voor jouw interne  klanten. Onze accountants zijn op een zeer breed terrein actief. Het Bureau Vaktechniek waarborgt onze hoogstaande kwaliteit en bestaat uit een kernteam van vijf (bijna) fulltime medewerkers, vier parttime rotationals en een ondersteunend secretariaat.

Bureau Vaktechniek Accountants is verantwoordelijk voor de wijsheid en up to date kennis van onze medewerkers. Zo verzorgen wij het stagebureau, opleidingen en trainingen, het aanleveren van kennis voor applicaties voor de controle- en samenstelpraktijk, het anticiperen en inspelen op wijzigingen in wet- en regelgeving en kennisverspreiding in de organisatie door middel van het (elektronische) kwaliteitshandboek, en de vaktechnische praktijkondersteuning. Een uitdagende en afwisselende functie waarbij je alle facetten van het accountantsberoep raakt, in nauw contact staat met het bestuur en de compliance functie van Baker Tilly Berk, waarbij de lijnen kort zijn en de omgeving uitermate dynamisch, ondernemend en stimulerend is!

Jouw baan

Als Senior manager RA Vaktechniek werk je voor een belangrijk deel aan verslaggevingstechnische vraagstukken. We verwachten wel dat je daarnaast op een aantal andere onderwerpen inzetbaar bent.

Je bent verantwoordelijk voor onder andere:

 • De afwikkeling van consultaties gerelateerd aan verslaggeving, zowel op basis van IFRS als op basis van de RJ;
 • Het volgen van nationale en internationale ontwikkelingen op dit gebied;
 • Het (mede) schrijven van procedures, praktijkhandreikingen en alerts;
 • Het ontwikkelen en verzorgen van opleidingen;
 • Het vertalen van nieuwe wet- en regelgeving naar de praktijk

Jouw profiel 

We maken graag kennis als je:

 • Afgestudeerd RA bent;
 • Goede kennis hebt van de geldende nationale en internationale wet- en regelgeving op het terrein van de verslaggeving (BW2, RJ en IFRS). IFRS kennis is daarbij een absolute pré.
 • Een aantal jaren werkervaring hebt in een controlepraktijk van een middelgrote of grote accountantsorganisatie op ten minste manager niveau of in een toezichthoudende functie waarbij verslaggevingskennis een onlosmakelijk onderdeel was van de werkzaamheden
 • Ervaring op vaktechnisch gebied is een pré
 • De Engelse taal op een effectieve wijze beheerst

Enthousiast geworden? Als jij diepgaande kennis hebt van je vakgebied, een goed analytisch vermogen hebt, prima kan plannen en organiseren, een functie tussen theorie en praktijk ambieert, en het profiel van onze organisatie je aanspreekt solliciteer dan direct! Een parttime dienstverband is bespreekbaar (minimaal 24 uur). Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jeroen Spiekker, Partner BVTA, tel. (030) 2587000. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure

print