Het verhaal van Floor

“We hebben bij Baker Tilly alle kennis in huis om klanten breed te adviseren.”

Al tijdens haar master arbeidsrecht zag Floor van der Loo een carrière in de advocatuur niet direct zitten. Arbeidsrechtelijke consultancy sprak haar daarentegen des te meer aan. De dynamiek, het vele rechtstreekse klantcontact en de multidisciplinariteit maakten dat werken bij Baker Tilly de perfecte start was van haar carrière.

"Na mijn studie ben ik eigenlijk meteen bij Baker Tilly komen werken als junior arbeidsrechtjurist binnen Employment Advisory. Omdat die adviestak toen nog redelijk nieuw was bij Baker Tilly, zat er binnen mijn arbeidsrechtteam eigenlijk niemand direct boven me. Nu, twee jaar later, is het team flink uitgebreid. Ik ben zelf sinds een halfjaar geen junior meer, we hebben inmiddels een nieuwe junior, twee managers én twee senior managers. Daardoor zijn de doorgroeimogelijkheden voor mij ook zichtbaarder geworden, is de dynamiek beter en kan ik concreter ergens naartoe werken. 

Binnen Employment Advisory hebben we verschillende specialisten, waardoor we klanten breed kunnen adviseren op het gebied van personeel. Dat kan over van alles gaan: ontslag, reorganisatie, in- of uitdiensttreding, contracten, verzuim, grensoverschrijdende arbeid, loonbelasting, noem maar op. In principe behandelt iedereen in ons team van arbeidsrechtjuristen alle soorten vraagstukken. Zelf heb ik dus ook niet echt een specialisatie. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met een traject bij een uitvaartorganisatie die bezig is met reorganiseren. Dat doe ik samen met een collega die gespecialiseerd is in loonheffingen. Wij verzorgen dan de inhoud van de informatiebijeenkomsten voor werknemers, zodat ze weten wat er allemaal bij komt kijken als je als uit dienst gaat. Ik behandel het stukje over de WW-uitkering en de andere arbeidsrechtelijke zaken, en mijn collega houdt zich bezig met alle fiscale aspecten. Die samenwerking vind ik heel leuk, omdat je op die manier ook weer leert van elkaars vakgebied.

"De samenwerking tussen disciplines vind ik heel leuk, omdat je zo ook weer leert van elkaars vakgebied."

Zulke projecten waarbij verschillende disciplines betrokken zijn doe ik altijd samen met een andere specialist bij Baker Tilly, maar kleinere projecten doe ik soms alleen met een manager van ons arbeidsrechtteam. En als ik vragen heb, kan ik gelukkig heel makkelijk schakelen met andere vakspecialisten binnen Employment Advisory of de organisatie. Omdat ik bijvoorbeeld vaak met HR-vraagstukken te maken krijg, heb ik regelmatig contact met mijn HR-collega’s die daar veel vanaf weten. Zelf krijg ik tussendoor ook veel vragen van andere collega’s, zoals accountants. We hebben alles in huis bij Baker Tilly en staan altijd klaar om elkaar te helpen.

Niet alleen binnen de organisatie, maar ook in het contact met klanten zijn de lijntjes kort. We bedienen vaak midden- en kleinbedrijf, dus ik spreek dan rechtstreeks met de directieleden daar. Deze klanten hebben meestal zelf geen jurist in dienst, dus voor hen kun je al snel veel betekenen. En omdat we zo makkelijk kunnen schakelen, kunnen we onze klanten goed en efficiënt helpen. Daarnaast hebben we ook veel internationale klanten die vaak helemaal geen idee hebben hoe ons arbeidsrecht in elkaar zit en hoe je de payroll in Nederland opstart. Dan worden alle disciplines binnen Employment Advisory betrokken. Het vele contact dat ik heb met al die verschillende mensen maakt het werk voor mij heel dynamisch, leerzaam, en leuk.