Het verhaal van Jayant

“Ik wil dat we een plek zijn waar iedereen met talent en ambitie de kans krijgt om te groeien.”

Na zijn studies notarieel en belastingrecht deed Jayant flink wat werkervaring op bij een big four én groot advocatenkantoor. Zijn honger naar nieuwe kennis en ervaringen zorgde ervoor dat hij tien jaar later voor een prachtige uitdaging stond: bij Baker Tilly kon hij binnen de dynamiek van een groot kantoor een btw-praktijk opzetten.

“Het eerste gesprek bij Baker Tilly voelde direct goed. Er zaten nuchtere en open mensen voor me met wie ik mijn wensen en ambities kon bespreken. Wat ik graag wilde? Zelfstandig een praktijk kunnen opbouwen. Zo kwam het dat ik bij Baker Tilly de volle verantwoordelijkheid kreeg om de VAT & Customs Advisory uit de grond te stampen. Inmiddels zijn we tien jaar verder en bestaat ons team uit bijna twintig btw-specialisten.

Btw is wat mij betreft het meest interessante belastingmiddel dat er is, omdat iedereen ermee te maken krijgt. De diversiteit in je werk is daardoor gigantisch. De ene dag krijg je te maken met mkb-ondernemers, de andere dag met multinationals. En btw is ook ontzettend complex, vooral als klanten de grens overgaan. Zelf ben ik gespecialiseerd in btw- en overdrachtsbelastingvraagstukken bij vastgoedprojecten. Ik houd ervan om me in de materie vast te bijten en niet los te laten voordat ik een oplossing heb gevonden.

 

“Als partner krijg ik echt energie van mensen zien ontwikkelen en daar een bijdrage aan leveren.”

Ondanks dat ik een vaktechneut pur sang ben, is de focus van mijn werk de laatste jaren verschoven naar leidinggeven. Iets wat goed past bij een sociaal ingesteld persoon zoals ik; ik ben een echte familieman en voetbal al twintig jaar fanatiek. Als partner krijg ik echt energie van mensen zien ontwikkelen en daaraan een bijdrage leveren – dat doe ik zelf namelijk ook. Ik steek veel tijd in het opbouwen van relaties en geef mensen graag net zoveel verantwoordelijkheid en vertrouwen als ik zelf heb gekregen.

Als voorzitter van het Global Indirect Tax Business Development Team – een team binnen het internationale netwerk van Baker Tilly – deel ik op mondiaal niveau mijn btw-kennis en denk ik mee over hoe we onze business kunnen stimuleren. Daarnaast ben ik parttime rechter bij de rechtbank Noord-Nederland. Zo’n één keer per kwartaal trek ik mijn toga aan en behandel ik complexe btw-zaken. Werken in de rechtbank houdt me scherp, zorgt voor afwisseling en voedt me met nieuwe kennis en ervaringen. Daar heb ik in mijn werk bij Baker Tilly ook veel aan.

Ik ben bij Baker Tilly begonnen als senior manager en doorgegroeid tot partner door hard te werken en een stabiele btw-adviespraktijk te realiseren. In tien jaar tijd van niets naar een grote adviespraktijk; daar ben ik trots op. Dat succes is mede te danken aan de samenstelling van ons team. Gelijke kansen voor iedereen, ongeacht je huidskleur, genderidentiteit of achtergrond, is iets waar ik me veel mee bezighoud en in de praktijk breng binnen ons team. Verschillende perspectieven brengen een organisatie verder. Baker Tilly heeft de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan gedrag en cultuur en staat open voor verbeteringen op het gebied van diversiteit en inclusie. Dat geeft een goed gevoel.”

Dit ben ik nu: Nu Straks:

Student

23 vacatures

Bekijk alle vacatures

Starter

12 vacatures

Bekijk alle vacatures

Professional

46 vacatures

Bekijk alle vacatures