Het verhaal van Jidde

“Bij Baker Tilly is er altijd ruimte voor jouw ideeën.”

Jidde Mulder komt uit Twente, maar woonde en werkte in de Randstad. En terwijl ze eigenlijk weer terug wilde naar het oosten, trok het big four-kantoor waar ze werkte alleen maar meer naar het westen. Voor Jidde een goede reden om naar andere opties te kijken.

“In eerste instantie dacht ik dat ik misschien wel van de Champions League naar de Eredivisie zou gaan door over te stappen naar Baker Tilly, maar niets is minder waar. Kwaliteit staat bij Baker Tilly voorop en de klanten zijn ontzettend interessant; veel middelgrote bedrijven uit verschillende sectoren waarmee we een professionele en zakelijke relatie hebben opgebouwd. En de ruimte voor ondernemerschap trekt me. In tegenstelling tot de big four zijn bij Baker Tilly de lijnen korter en de processen iets minder geformaliseerd. Dat geeft veel meer lucht voor innovatie en individuele ideeën.

Als Director Audit ben ik eindverantwoordelijk voor de jaarrekeningcontroles bij bedrijven in voornamelijk de handel- en productiesector. In mijn 36-urige werkweek zit ik grotendeels bij verschillende klanten om mijn teams aan te sturen en bevindingen met de klant te bespreken. Daarnaast probeer ik minimaal één dag op kantoor te zijn om documenten te ondertekenen, verslagen te beoordelen en HR-gerelateerde zaken te regelen. Ik ben moeder van drie kinderen, dus de meeste dagen beginnen of eindigen met een ritje naar school. Ook daar is bij Baker Tilly ruimte voor.

“Ik ben een leider die goed voor haar mensen zorgt, maar tegelijkertijd ook veel van ze vraagt.”

Iets wat me momenteel ook erg veel energie geeft, is de samenwerking tussen kantoor Almelo, waar ik werk, en kantoor Zwolle op het gebied van alle vier de servicelijnen: Belastingadvies, MKB Accountancy & Advies, Advisory én Audit. Door samen te werken kunnen we kennis en collega’s uitwisselen, klanten breder bedienen, de kwaliteit verder verhogen en onze verschillende werkwijzen uniformiseren. Daarnaast geeft de samenwerking nieuwe impulsen op managementniveau. Door meer met elkaar te overleggen, krijg je vaak een frissere kijk op zaken.

Director ben ik pas een paar maanden, dus ik heb nog wel even om het maximale uit deze rol te halen. In de toekomst zie ik mezelf wel partner worden. Voor nu betekent dit dat ik verder ga werken aan de opbouw van een mooie klantenportefeuille. Hierbij ben ik altijd op zoek naar mensen die graag met mij aan onze groei en ambities willen werken! Als ik iets heb geleerd van de afgelopen drie jaar bij Baker Tilly is dat je het zelf moet waarmaken. Daar krijg je de ruimte en verantwoordelijkheid voor, maar het is niet altijd makkelijk. Gelukkig houd ik wel van een uitdaging.”