Het verhaal van Manouk

“Bij Baker Tilly bepaal je zelf de snelheid en richting van je eigen carrière."

Voor Manouk is het doel om elke dag met plezier naar haar werk te gaan, met veel ruimte en vrijheid om zichzelf te ontwikkelen. En dat blijkt haar goed te lukken bij Baker Tilly. Tijdens haar master Strategic Entrepreneurship kwam ze stage lopen binnen het adviesgebied Corporate Finance en sindsdien is ze niet meer weggegaan. 

"Corporate Finance is een vakgebied dat eigenlijk al heel lang mijn interesse heeft. Ik ben opgegroeid binnen een familiebedrijf in de automotive sector en daar heb ik al van jongs af aan meegewerkt. Vroeger in het magazijn, maar later nam ik steeds meer administratieve taken op me. Ik heb toen een aantal kooptrajecten meegemaakt en uiteindelijk ook de verkoop van het bedrijf, waarbij ik me onder andere bezighield met de documentatie eromheen. Vanaf toen wist ik eigenlijk dat ik verder wilde binnen het vakgebied Corporate Finance. Ons familiebedrijf zat zelf bij een andere Corporate Finance-adviseur, maar ik kende Baker Tilly al wel een beetje. Ik wist dat ze zich vooral focussen op het midden- en kleinbedrijf en gezien mijn achtergrond bij het familiebedrijf leek mij dat een hele leuke en passende plek om te werken.

Binnen de advisory Corporate Finance houden we ons bezig met advies en begeleiding bij koop- en verkooptrajecten en het bieden van verschillende diensten op financieel en strategisch gebied. Zelf richt ik me daarbij vooral op de koop- en verkooptrajecten, financieringen en waardebepalingen. Het fijne vind ik dat ik hier niet direct een specialisatiekeuze heb hoeven maken, zoals dat vaak wel het geval is bij de grote accountancykantoren. Bij Baker Tilly krijg je de kans om mee te werken binnen alle facetten van het adviesgebied en daarná pas te kiezen waar je de focus op wilt leggen.

"Hier krijg je de kans om mee te lopen met alle facetten van het adviesgebied en daarná pas te kiezen."

Het verkopen van een bedrijf is vaak een spannende en soms ook ingrijpend traject voor een verkoper. Gedurende het gehele verkooptraject staan wij de klant bij. Samen kijken we naar de wensen van de klant en de vraag welke mogelijke partijen daarbij passen. Ik bereid dan de verkoopdocumentatie voor en ga in op dingen als financials, werknemers, markt en cultuur. Na de benadering van partijen kunnen de geïnteresseerde partijen een bieding doen, waarna de onderhandelingen starten. Die gesprekken doen we gezamenlijk met de klant. Vervolgens bereiden we samen met onze juristen de juridische overeenkomsten voor en wordt het proces afgewikkeld bij de notaris. Bij iedere klant is de aanpak weer anders; we hebben geen vaste kaders. We werken daarbij veel samen in teams en hebben regelmatig overleg. Gelukkig zijn de lijntjes binnen de organisatie heel kort en heerst er een informele en gezellige sfeer. Zo ondernemen we ook regelmatig leuke uitjes, zowel met team als Baker Tilly-breed en ook met onze Belgische collega’s. 

Het werk is natuurlijk heel financieel, maar tegelijkertijd ook heel sociaal. Ik zit aan tafel met allerlei soorten klanten, dus het is belangrijk dat je in je communicatie ook goed aanvoelt hoe je daarmee omgaat. Zeg je u of je? Voer je al het contact heel formeel via de mail of kan het ook via een whatsappje? Ik mocht al heel snel mee naar klanten tijdens mijn stage, en aan het einde van de stage zelfs helemaal in mijn eentje. Dat vond ik toen aardig spannend, maar ook een leuke uitdaging. Als je het zelf wilt en aankan, dan krijg je bij Baker Tilly al snel veel verantwoordelijkheid. Er wordt op vertrouwd dat je het kan en dat geeft je zelfvertrouwen. Er is veel begeleiding en aandacht voor je ontwikkeling, maar je krijgt ook de vrijheid in hoe jij de dingen zelf wilt aanpakken. Bij Baker Tilly bepaal je echt zelf de snelheid en richting van je eigen carrière."