Het verhaal van Melanie

“Ook als je 4 dagen in de week werkt kun je bij Baker Tilly manager worden.”

Zes jaar geleden stelde Melanie Nieboer-Holterman haar eerste aangifte op bij Baker Tilly. Nu is ze manager bij de Tax Advisory-praktijk in Zwolle. Door hard te werken en zich te blijven ontwikkelen, bereikte ze al snel het doel dat ze al vanaf het begin voor ogen had.

“Hiervoor werkte ik eerst bij een heel groot kantoor en daarna bij een vrij klein kantoor. Bij het grote kantoor miste ik de sfeer, bij het kleine kantoor de interessante klanten. Toen was de keuze voor Baker Tilly snel gemaakt, ook omdat ik de organisatie al lang ken. Mijn zus werkt als registeraccountant bij Baker Tilly in Utrecht en ik had het als achttienjarige vakantiekracht al erg naar mijn zin op het kantoor in Zwolle.

Met mijn notariële achtergrond ben ik uitgegroeid tot specialist op het gebied van estate planning. Ik weet dus alles over bijvoorbeeld bedrijfsopvolging, herstructurering, erf- en schenkbelasting. Het leuke aan mijn specialisatie vind ik het persoonlijke contact met ondernemers en vermogende particulieren. Naast cijfers gaat het vaak ook om wensen. Bij een bedrijfsopvolging is het niet alleen belangrijk dat het proces fiscaal gunstig verloopt, maar dat bijvoorbeeld ook het traject aansluit bij de wensen van de klant. Als fiscalist ben ik bij alle fasen van zo’n project betrokken.

“Als ik één kenmerk van Baker Tilly moet noemen is dat de sfeer. Ik ga zelfs met mijn collega’s weekendjes weg!”

Manager zijn is nog leuker dan ik had verwacht. Assistenten en consultants coachen, de planning van verschillende projecten in de gaten houden, het contact onderhouden met klanten: ik ben gek op al die nieuwe verantwoordelijkheden. Vanaf het begin heb ik mezelf voorgenomen om me qua leiderschapsstijl zo veel mogelijk te spiegelen aan mijn eigen leidinggevende. Bij Baker Tilly is het belangrijk dat je toegankelijk bent als manager, dat je er altijd voor openstaat om even te overleggen of te sparren. Dat komt echt ten goede aan de kwaliteit van het werk.

Kwaliteit is sowieso belangrijk bij Baker Tilly. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in de manier waarop we denken over het borgen en delen van kennis. We hebben geregeld vaktechnische overleg, ook op landelijk niveau. Zelf kom ik elke maand samen met de vakgroep estate planning. Het leuke daarvan is dat je zo ook collega’s van andere kantoren goed leert kennen. De komende tijd wil ik onze estate planning-praktijk verder uitbreiden en kantoor Zwolle op dat gebied op de kaart zetten. Als je wilt, kun je bij Baker Tilly grote stappen maken, óók als je kinderen hebt en vier dagen werkt. Of ik in de toekomst ook partner word, sluit ik in elk geval niet uit."