Het verhaal van Michelle

“Voor duurzame verandering in het accountantsberoep is de inbreng van young professionals heel hard nodig.”

Hoe staan de young professionals binnen Baker Tilly tegenover duurzame verandering in het accountantsberoep en de stappen die hun eigen organisatie hierin neemt? Michelle Oostindie, Supervisor Audit en voorzitter van BT Young, is enthousiast over de voortgang die Baker Tilly de afgelopen jaren heeft gemaakt.

“Voordat ik 5,5 jaar geleden bij Baker Tilly kwam werken, werkte ik bij een ander accountantskantoor. Ik wilde graag de overstap maken naar audit en dat kon bij Baker Tilly. Het mooie van audit is dat ik in verschillende keukens kan meekijken. De dynamiek is bij iedere klant anders. Daarnaast kan ik me bij Baker Tilly breder ontwikkelen, mede door mijn rol bij BT Young. BT Young is de vertegenwoordiging van young professionals binnen Baker Tilly. Bij BT Young willen we de organisatie en het accountantsberoep laten meebewegen met de markt. Daarom vragen we young professionals om actief mee te denken en hun stem te laten horen.

Bij Baker Tilly zoeken we voortdurend naar manieren waarop we het accountantsberoep duurzaam kunnen verbeteren. En daarvoor zijn young professionals heel hard nodig. Binnen Baker Tilly wordt goed naar onze ideeën geluisterd en ik merk ook dat vanuit de sector om inbreng van young professionals wordt gevraagd. Dit bleek bijvoorbeeld uit het rondetafelgesprek met de Commissie Toekomst Accountancysector, waaraan ik namens de young professionals van Baker Tilly heb deelgenomen. Tijdens het gesprek heb ik kunnen meedenken over het accountantsberoep van de toekomst en het duurzaam verhogen van de kwaliteit van de wettelijke accountantscontroles.

“Bij BT Young willen we niet alleen maar denken, maar ook echt doen.”

Bij BT Young worden we ook betrokken bij diverse projecten binnen de organisatie. Bij die projecen denken we mee over innovatie, delen we onze visie op het vak en leveren we input ten aanzien van de kwaliteitswaarborging. Daarnaast zijn we op weg naar een ‘grenzeloos Baker Tilly’: een organisatie waarin de young professionals wereldwijd met elkaar zijn verbonden, waardoor we van elkaar kunnen leren. Bij BT Young willen we niet alleen maar denken, maar ook echt doen.

Ik ervaar Baker Tilly als een organisatie waar ontzettend hard wordt gewerkt, waar mensen met elkaar verbonden zijn en waar kwaliteit leveren als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Er is meer aandacht voor het trainen van soft skills, zoals communicatie en leiderschap. Dit heeft merkbaar impact op de manier waarop collega’s elkaar motiveren en enthousiasmeren. En dat is terug te zien in de werksfeer en erg belangrijk voor de kwaliteit die Baker Tilly levert. Hierdoor hebben mensen plezier in hun werk en zijn ze graag bereid om net dat extra stapje te zeten. Daar mogen we best trots op zijn.”

Dit ben ik nu: Nu Straks:

Student

35 vacatures

Bekijk alle vacatures

Starter

12 vacatures

Bekijk alle vacatures

Professional

50 vacatures

Bekijk alle vacatures