Alles over solliciteren

Online solliciteren

Vanwege de coronacrisis hebben we het sollicitatieproces tijdelijk volledig online ingericht. We ontmoeten elkaar via een videocall en kunnen zaken afstemmen per e-mail of aan de telefoon. Hieronder vertellen we je stap voor stap hoe het proces zal verlopen. Heb je nog vragen of kom je er toch niet uit? Bel of app dan met een van onze recruiters! We staan voor je klaar.

Het (online) sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

Promo icoon

Sollicitatie opsturen

Je solliciteert via de website of via je contactpersoon.

Promo icoon

Oriënterend gesprek

Als we een match zien nodigen we je uit voor een videogesprek via StarLeaf of FaceTime met een vakinhoudelijke collega van het kantoor en een recruiter. Zij maken graag tijd vrij om virtueel kennis met je te maken. Heb je liever een face-to-face gesprek? Als iedereen zich daar goed bij voelt, valt dat altijd te bespreken.

Promo icoon

Een e-assessment

Na het eerste gesprek vindt het e-assessment plaats. Hiermee proberen we een beeld van je persoonlijkheid te vormen en meten we je intelligentie. Het e-assessment kun je gewoon thuis maken.

Promo icoon

Het tweede gesprek

Als we aan beide kanten geïnteresseerd zijn, vindt een tweede gesprek plaats via StarLeaf of FaceTime. Ook dit gesprek kan eventueel face-to-face worden georganiseerd, wanneer iedereen zich daar fijn(er) bij voelt.

Promo icoon

Je ontvangt van ons een aanbod

Is je e-assessment positief beoordeeld en zijn wij én jij na het tweede gesprek nog steeds enthousiast? Dan doen we jou een passend voorstel.

Promo icoon

Go!

Als alles is geregeld, start je op de afgesproken datum met jouw nieuwe functie bij Baker Tilly. Welkom bij de club!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Bekijk hieronder een aantal vaak gestelde vragen.
 • Hoe weet ik dat mijn sollicitatie goed is ontvangen?

  We versturen altijd automatisch een ontvangstbevestiging. Heb je die niet gekregen? Bel dan even met een van onze recruiters.

 • Als ik heb gesolliciteerd, hoe lang duurt het dan voordat ik een reactie krijg?

  Als de vacature is gesloten, proberen we je binnen één week te laten weten of we je uitnodigen voor een eerste gesprek. Heb je haast, verdere vragen of ben je gewoon benieuwd? Bel dan even met een van onze recruiters. Zij kunnen je een tussentijdse update geven.

 • Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een online sollicitatiegesprek?

  Zorg ervoor dat je goed afstemt op welke manier het gesprek zal plaatsvinden. Heb je bijvoorbeeld de voorkeur voor Facetime of StarLeaf? Zodra je het een en ander hebt geïnstalleerd en klaar bent voor  het gesprek, adviseren we je om een rustige plek te zoeken waar je ongestoord kunt bellen. Tevens kun je het beste je oortjes gebruiken voor het gesprek, zodat er geen echogeluiden ontstaan op de achtergrond.

 • Hoe kan ik me voorbereiden op mijn eerste gesprek?

  Je kunt je optimaal voorbereiden door de informatie op deze website en op www.bakertilly.nl door te nemen. Een eerste gesprek is het perfecte moment om al je vragen te stellen. Bedenk van tevoren dus goed wat je nog wilt weten over bijvoorbeeld je takenpakket, werkplek, collega’s of doorgroeimogelijkheden.

 • Wat doe ik aan naar mijn eerste gesprek?

  Bij Baker Tilly hanteren we over het algemeen de dresscode business casual. Denk aan een effen blouse of overhemd met een nette rok, jurk of pantalon. Maar altijd geldt: kom als jezelf.

 • Hoe lang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

  Zorg dat je op tijd aanwezig bent.

 • Hoe lang duurt een eerste gesprek?

  Voor het oriënterende gesprek hebben we geen vaste kaders. De lengte van het gesprek hangt af van jou en de gesprekspartners, maar reken op 1-1,5 uur.

 • Moet ik ‘u’ of ‘je’ zeggen?

  Bij Baker Tilly mag je tutoyeren. Dat past bij de informele sfeer op onze kantoren.

 • Hoe ziet zo’n e-assessment eruit?

  Het e-assessment bestaat uit twee soorten testen: cognitietesten (cijferreeksen, matrixen, verbale analogieën) en persoonlijkheidstesten (vragenlijsten met stellingen). Het assessment duurt ongeveer 2 uur en kun je thuis maken. Je hoeft je niet voor te bereiden, maar voor een optimaal resultaat is het wel belangrijk dat je uitgerust bent.

 • Hoe lang duurt de volledige sollicitatieprocedure?

  Dat is natuurlijk altijd een beetje afhankelijk van de agenda’s van de betrokken gesprekspartners, maar we proberen de sollicitatieprocedure vaak binnen 2 tot 3 weken af te ronden.

 • Kan ik ook een open sollicitatie insturen?

  Ja, dat kan! Als we je gegevens hebben ontvangen, laten we je binnen 2 weken weten of we een passende functie voor je hebben. Vul hier het open sollicitatie-formulier in.

 • Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik heb gesolliciteerd?

  We gaan uiteraard – volgens de richtlijnen van de nieuwe AVG – vertrouwelijk en goed om met je gegevens. Wil je je gegevens inzien, verwijderen of wijzigen? Neem dan contact op met een van onze recruiters via onderstaande contactgegevens.