Het verhaal van Anouk

''Ik ben begonnen als assistent-accountant en wil over vier jaar manager zijn.''

Na haar hbo-opleiding accountancy startte Anouk Bos als assistent-accountant binnen de auditpraktijk van Baker Tilly. Inmiddels is ze supervisor en zit ze in de laatste fase van haar RA-opleiding.

"Toen ik op zoek was naar een passend accountantskantoor om mijn carrière te starten, had Baker Tilly direct mijn aandacht vanwege de regionaal gepositioneerde kantoren en de focus op familiebedrijven. Mijn ouders hebben een herenkledingwinkel en mijn broer een landbouwmechanisatiebedrijf, dus ik snap goed hoe zulke ondernemingen in elkaar steken. Toen ik hier begon als assistent-accountant kreeg ik inderdaad veel te maken met familiebedrijven, maar ook met grote internationale ondernemingen en overheidsorganisaties. Zo heb ik hele brede controle-ervaring opgedaan.

In 2018 ben ik doorgegroeid naar de functie van supervisor. In deze rol ben ik niet alleen het aanspreekpunt voor klanten, maar ook voor de assistenten binnen ons auditteam in Rotterdam. Ik maak de planning, stem deze af – intern en met de klant – en bereid de controle-aanpak voor. Als er complicaties zijn, ben ik vaak de eerste die het weet en samen met een manager of partner voor een oplossing zorgt.

''Mijn klantportfolio is divers: van overheidsorganisaties tot internationale handelsondernemingen.''

Meestal ben ik twee dagen per week op kantoor en twee dagen bij een klant. Maar soms is een controletraject zo intensief dat ik één of meerdere weken bij een klant werk. Mijn werkweken zijn in elk geval nooit hetzelfde. Op dit moment zit ik in de laatste fase van het traject tot registeraccountant. Over een half jaar hoop ik daarmee klaar te zijn; ik hoef alleen nog mijn praktijkgedeelte af te ronden. Als ik mijn RA-titel op zak heb, wil ik graag doorgroeien naar de functie van junior manager. Over een paar jaar ben ik daar qua kennis en ervaring zeker klaar voor.

Als ik mensen vertel dat ik accountant ben, denken ze vaak dat ik de hele dag met mijn neus in de cijfers zit. In werkelijkheid heb ik zo ontzettend veel contact met mensen. Ik spreek met DGA’s, CFO’s, directieleden, aandeelhouders en natuurlijk ook met collega’s. Het contact met mensen op kantoor is heel informeel en warm; iedereen kent elkaar. Toen ik onlangs vertelde dat ik zwanger ben, kreeg ik alleen maar positieve reacties. Binnenkort ga ik dus een tijdje met verlof. Als het kindje er is, verandert mijn leven natuurlijk wel. Op werkgebied voorzie ik geen problemen; ik kan immers overal inloggen en ik bepaal grotendeels zelf hoe mijn dag eruitziet. Baker Tilly geeft me de flexibiliteit die ik nodig heb."