Het verhaal van Anouk

''Als je bij Baker Tilly eerlijk vertelt wat je behoeftes en ambities zijn, dan is álles bespreekbaar.''

Na haar hbo-opleiding accountancy startte Anouk Bos als assistent-accountant binnen de auditpraktijk van Baker Tilly, waarna ze binnen een aantal jaar doorgroeide tot manager. Een mooie ontwikkeling die Anouk graag wil blijven doorzetten, want ze is nog lang niet uitgekeken bij Baker Tilly.

"Toen ik op zoek was naar een passend accountantskantoor om mijn carrière te starten, had Baker Tilly direct mijn aandacht vanwege de regionaal gepositioneerde kantoren en de focus op familiebedrijven. Mijn ouders hebben een herenkledingwinkel en mijn broer een landbouwmechanisatiebedrijf, dus ik snap goed hoe zulke ondernemingen in elkaar steken. Toen ik er begon als assistent-accountant kreeg ik inderdaad veel te maken met familiebedrijven, maar ook met grote internationale ondernemingen en overheidsorganisaties. Zo heb ik hele brede controle-ervaring opgedaan.

Begin 2022 ben ik doorgegroeid naar de functie van manager. In deze rol ben ik niet alleen het aanspreekpunt voor mijn klanten, maar ook voor de supervisors binnen ons auditteam in Rotterdam. Samen met een aantal andere managers, directors en partners ben ik verantwoordelijk voor 25 mensen op de afdeling, wat onder meer inhoudt dat ik hen coach en de planning maak. Als er problemen zijn, ben ik vaak de eerste die het weet en samen met een director of partner voor een oplossing zorgt. Zelf heb ik nu zo’n tien à vijftien klanten, waar ik intensief bij betrokken ben. Dat klantcontact in combinatie met de samenwerking met mijn team vind ik heel leuk aan mijn werk. We doen het met z’n allen. En als de klant tevreden is, dan zijn wij dat ook.

''Hoe langer ik hier werk, hoe leuker ik accountancy vind.''

Inmiddels heb ik twee kleine kinderen, maar daar heb ik mijn carrière niet voor hoeven opgeven bij Baker Tilly. Ik kon tijdens mijn zwangerschap veel thuiswerken of bijvoorbeeld iets eerder weg van kantoor, om vervolgens ‘s avonds nog wat door te werken. En dat kan nog steeds; Baker Tilly is erg flexibel daarin. Mijn kinderen hoef ik op die manier ook geen tekort te doen. Het is echt een kwestie van goed communiceren: als jij eerlijk vertelt wat je behoeftes zijn, dan is alles bespreekbaar. Zo was ik een tijdje wat minder blij met de afwisseling in mijn klantenpakket. Toen ik dat aangaf probeerden ze daar echt actief wat aan te doen. En nu ik zelf mentor ben van drie collega’s geef ik hen ook mee dat ze alles kunnen bespreken. Het zou namelijk zonde zijn dat je straks weggaat om iets dat gewoon opgelost had kunnen worden.

Als ik mensen vertel dat ik accountant ben denken ze vaak dat ik de hele dag met mijn neus in de cijfers zit. In werkelijkheid heb ik ontzettend veel contact met mensen, van DGA’s of CFO’s tot directieleden en aandeelhouders. Toen ik net begon met werken na mijn opleiding dacht ik dat ik na het behalen van mijn RA-titel het bedrijfsleven in wilde. Mijn titel heb ik in 2019 gehaald, maar hoe langer ik hier werk hoe leuker ik accountancy vind. Ik kom bij zoveel bedrijven en spreek zoveel mensen, terwijl je aan de andere kant van de tafel altijd maar bij één bedrijf zit. En daarbij krijg ik hier de kans om veel te groeien. Bij Baker Tilly vind ik echt de afwisseling en uitdaging die ik zoek."