Het verhaal van Gijs

''Baker Tilly biedt alle ruimte voor het verder ontwikkelen van mijn ambities.''

Gijs Beyer is een doener. Na de havo ging hij direct aan de slag bij een accountantskantoor en haalde hij in vijf jaar zijn hbo-diploma accountancy. Hij werkt sinds 2017 bij Baker Tilly, en heeft in de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten.

"Eigenlijk was ik niet op zoek naar een nieuwe baan, maar één berichtje in mijn volle inbox op LinkedIn trok mijn aandacht. Een recruiter van Baker Tilly vroeg me of ik een kop koffie kwam drinken op het kantoor in Rotterdam, omdat mijn profiel haar aansprak. Een kop koffie lust ik altijd wel. Tijdens de kennismaking heb ik niet alleen met haar en een manager gesproken, maar kreeg ik ook meteen een rondleiding over de afdeling. De informele en relaxte manier waarop alles ging sprak me aan en ik besloot dat Baker Tilly, als professionele organisatie met grote klanten, echt een stap omhoog zou zijn.

Ik begon als supervisor binnen de MKB Accountancy & Adviespraktijk en ik ben inmiddels doorgegroeid naar junior manager. Hoewel ik in het begin natuurlijk wel moest wennen aan de organisatie, kwam ik terecht in een hele fijne omgeving waarin ik veel kon leren. Langzaam maar zeker nam ik steeds meer klanten en taken over, waardoor ik eigenlijk heel natuurlijk doorgroeide naar mijn volgende functie. Naast de verantwoordelijkheid voor mijn eigen klantenportefeuille ben ik nu ook samen met een collega-junior manager verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van ons team. We bieden het team de juiste begeleiding, reviewen hun werkzaamheden en verzorgen de planning van het team.

''Als vader van twee jonge kinderen is het fijn dat er flexibel met het indelen van tijd wordt omgegaan.''

De verhouding tussen mijn zelfstandige klantwerkzaamheden en het begeleiden van ons team werkt erg prettig. Zo is mijn collega sterk in het begeleiden, terwijl ik me meer bezighoud met het adviseren van klanten en acquisitie. Daardoor kunnen wij ons beiden richten op onze eigen interesses en daar verder in groeien. Het leukst vind ik het namelijk toch om met ondernemers aan tafel zitten. Niet alleen door met hen mee te denken en hen te adviseren rondom allerlei vraagstukken, maar ook door niéuwe klanten te werven. Gelukkig is daar veel ruimte voor; we hebben bij Baker Tilly echt een groeiambitie.

Daarnaast ben ik momenteel bezig met de afronding van mijn AA-opleiding. Hoewel studeren en werken soms wel pittig was, is dat bij Baker Tilly goed te combineren. En natuurlijk, ook hier werk je af en toe over. Maar overuren mag je gelukkig compenseren met tijd. Dat is fijn, want ik ben vader van twee jonge kinderen en vind het belangrijk om ze veel te zien. Dat betekent ook dat ik ’s morgens soms later begin omdat ik mijn dochter naar school breng. Daar wordt gelukkig niet moeilijk over gedaan. Een goede balans tussen werk en privé is erg belangrijk bij Baker Tilly. Dat alles maakt dat ik het echt naar mijn zin heb hier. Ik wil mezelf graag blijven ontwikkelen en doorgroeien naar manager, en wie weet nog verder. Maar ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik bepaal hier zelf welke kant mijn carrière op gaat."