Het verhaal van Gijs

''De werksfeer is hier zó prettig. Iedereen is bereid elkaar te helpen.''

Gijs Beyer is een doener. Na de havo ging hij direct aan de slag bij een accountantskantoor en haalde hij in vijf jaar zijn hbo-diploma accountancy. Gijs werkt sinds 2017 bij Baker Tilly en is bezig met zijn AA-titel.

"Eigenlijk was ik niet op zoek naar een nieuwe baan, maar één berichtje in mijn volle inbox op LinkedIn trok mijn aandacht. Jaqueline, een van de recruiters bij Baker Tilly, vroeg me heel rechtdoorzee of ik een kop koffie kwam drinken op het kantoor in Rotterdam omdat mijn profiel haar aansprak. Koffie wilde ik wel. Tijdens de kennismaking heb ik niet alleen met haar en een manager gesproken, maar kreeg ik ook meteen een rondleiding over de afdeling. De informele en relaxte manier waarop alles ging sprak me aan en ik besloot dat Baker Tilly, als professionele organisatie met grote klanten, echt een stap omhoog zou zijn.

Als supervisor binnen de MKB Accountancy & Adviespraktijk heb ik niet alleen een inhoudelijk takenpakket, maar ben ik ook verantwoordelijk voor de aansturing van de assistent-accountants. De ene dag zit ik dus op kantoor voor overleg met assistenten, managers en partners, en de andere dag ben ik bij een klant om werkzaamheden te bespreken of adviezen door te nemen. De ontwikkelingen binnen de accountancy gaan snel en ook bij Baker Tilly werken we met software om jaarrekeningen en administraties steeds meer te automatiseren. We testen nu bijvoorbeeld ook een speciale data-analyse-tool om verslaggevingsprocessen efficiënter in te steken. Als accountant in deze tijd moet je dus wel een beetje affiniteit hebben met ICT en data.

''Werken en leren is pittig, maar Baker Tilly doet er alles aan om het je zo makkelijk mogelijk te maken.''

Momenteel ben ik bezig met mijn AA-opleiding en dat is in combinatie met werken soms best pittig. Veel accountants studeren, dus de studiedag op vrijdag staat bij Baker Tilly echt op één. En natuurlijk, ook hier moet je af en toe overwerken. Maar overuren mag je gelukkig compenseren met tijd. Dat is fijn, want ik ben vader van twee jonge kinderen en vind het belangrijk om ze veel te zien. Dat betekent ook dat ik ’s morgens soms later begin omdat ik ze naar school moet brengen. Daar wordt gelukkig niet moeilijk over gedaan.

Ik heb het écht naar mijn zin bij Baker Tilly. Voor mijn 30ste hoop ik mijn AA-titel op zak te hebben. En daarna? Ik wil graag doorgroeien naar manager, en wie weet nog verder. Maar ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik bepaal hier zelf welke kant mijn carrière op gaat."