Het verhaal van Jamal

“Bij Baker Tilly kan ik mijn ambities waarmaken.”

Jamal van Eijk werkte als assistent in de auditpraktijk van een groot accountancykantoor. Informele gesprekken met een vriend die bij Baker Tilly werkt, maakte hem nieuwsgierig. En daarom besloot hij – midden in een pandemie – de volgende carrièrestap te maken.

“Natuurlijk, overstappen in coronatijd was even spannend, maar ik ben vanaf dag één heel goed (digitaal) opgevangen bij Baker Tilly door mijn managers, partners en andere collega’s. Ik was gewoon écht toe aan een nieuwe uitdaging. Bij mijn vorige kantoor zat ik met een team van 100 mensen op de audit. Bij Baker Tilly is alles veel kleinschaliger, zonder in te boeten aan professionaliteit en diversiteit. We werken hier hard om de hoogste kwaliteit te kunnen leveren aan een grote hoeveelheid verschillende klanten.

Ik ging bij mijn vorige werkgever weg als assistent, kwam bij Baker Tilly binnen als senior assistent en ben binnen vier maanden gepromoveerd tot supervisor. Daar spreekt toch veel vertrouwen uit. Binnen de accountancy zeggen ze weleens: de functie van supervisor is de meest uitdagende tijd van je carrière. Nu weet ik dat dit helemaal waar is. Het ene moment ben ik met een klant aan het bellen, en het andere moment begeleid ik assistenten bij hun werkzaamheden. Wat voor type supervisor ik ben? Ik denk dat ik heel benaderbaar ben; ik trek graag ruim de tijd uit voor begeleiding. Ik help iemand liever twee uur langer dan dat ik twee uur lang fouten moet rechttrekken die we hadden kunnen voorkomen.

“Bij Baker Tilly krijg je veel mogelijkheden om intern en extern opleidingen te volgen.”

Het leuke aan werken bij Baker Tilly vind ik allereerst de klanten. Ik werk voornamelijk met grote mkb-bedrijven; het geeft veel voldoening als je een-op-een contact hebt met CFO’s en DGA’s en merkt dat je ze echt kunt helpen. Daarnaast vind ik de teamspirit hier heel prettig. Als er moet worden overgewerkt, doen we dat met z’n allen. Eén team, één taak. Daarnaast is Baker Tilly best wel een informele organisatie. Als ik er even niet ben, kan een stagiair of assistent ook gewoon een manager of partner bellen om hulp aan te vragen.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Gelukkig krijg je bij Baker Tilly veel mogelijkheden om intern en extern cursussen, workshops en opleidingen te volgen. Naast mijn master Accountancy aan Nyenrode doe ik nu bijvoorbeeld ook een diepgaande cursus Data Driven Auditing aan Tilburg University. Hierin onderzoek ik hoe we de kwaliteit van onze audits kunnen vergroten door de inzet van technologie en data-analyse. Een actueel en super interessant onderwerp waar ik me onder werktijd in mag verdiepen.

Mijn motto is: als je iets doet, doe het dan goed. Over drie jaar wil ik mijn RA-titel op zak hebben. En daarna? Ik denk toewerken naar de rol van manager of misschien wel partner. Ik weet zeker dat ik die kansen op termijn zal kunnen pakken. Baker Tilly steunt me in het waarmaken van mijn ambities.”

Dit ben ik nu: Nu Straks:

Student

14 vacatures

Bekijk alle vacatures

Starter

11 vacatures

Bekijk alle vacatures

Professional

36 vacatures

Bekijk alle vacatures