Het verhaal van Lout

''Baker Tilly is een lerende organisatie waar ook ik me continu blijf ontwikkelen.''

Lout van Bakel startte zijn carrière als accountant direct na zijn vwo. Na twaalf succesvolle jaren bij een big four en andere accountantskantoren maakte hij in 2018 de overstap naar Baker Tilly, waar hij inmiddels director is binnen de auditprakijk.

"Ik kom uit een echt accountantsgezin met een liefde voor cijfers; mijn vader heeft altijd zijn eigen kantoor gehad. Toen ik klaar was met mijn vwo heb ik een tijdje een hbo-opleiding accountancy gedaan, maar dat vond ik te vrijblijvend. Ik wilde direct hard werken en ervaring opdoen in plaats van in de schoolbanken zitten. Via een pittig duaal traject ben ik uiteindelijk registeraccountant geworden.

In de jaren dat ik bij andere accountantskantoren zat, heb ik gewerkt met veel verschillende klanten, van overheidsorganisaties tot digital startups. Die diversiteit vond ik interessant en wilde ik behouden, maar ik wilde ook dichter bij de ondernemer staan. Baker Tilly kende ik van naam en toen ik een vrijblijvend LinkedIn-berichtje kreeg van een van de auditpartners hebben we een halfjaar lang verschillende gesprekken met elkaar gevoerd. Ik ben assertief en een typische zelfstarter, en ik hou van dynamiek en verandering. Daarom wilde ik echt zeker weten dat ik bij Baker Tilly zou passen en zij bij mij.

Ik begon als manager, werd daarna senior manager en inmiddels ben ik director op ons kantoor in Eindhoven. Als senior manager was ik al verantwoordelijk voor het bewaken en optimaliseren van de controleprocessen op de afdeling en het coachen van collega’s. Als director zijn mijn verantwoordelijkheden meer overkoepelend geworden, wat maakt dat ik ook buiten de afdelingsgrenzen kijk. Daar hoort bij dat ik meer op strategisch en commercieel niveau bezig ben, zoals met het werven nieuwe klanten

''Er werken hier veel jonge, hoogopgeleide mensen die Baker Tilly bewust verder willen brengen.''

Doorgroeien gaat heel organisch hier; als je wilt kun je geleidelijk steeds meer verantwoordelijkheden en taken krijgen. Ik had dus ook niet van de ene op de andere dag een andere functie, maar ben daarin gegroeid. Zo’n groei is best normaal bij Baker Tilly: er werken hier veel hoogopgeleide mensen die houden van autonomie, zelfstandigheid en eigen initiatief. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we je niet coachen en bijsturen. We kijken samen naar je persoonlijke ambities en begeleiden je in je groei.

Ik vind het belangrijk om Baker Tilly te zien als een lerende organisatie. Dat houdt onder meer in dat we continu discussies op tafel leggen om te kijken hoe onze processen of werkzaamheden beter kunnen. Alleen zo kunnen we verder komen. Wat Baker Tilly daarnaast typeert is dat het een organisatie is die luistert naar haar mensen, of dat nu managers of assistenten zijn. Verantwoordelijkheden worden juist daarom vaak ‘lager’ in de organisatie neergelegd, waarbij we continu aandacht hebben voor de ontwikkeling van onze mensen. Kwaliteit staat altijd voorop. En dat bereiken we niet door continu overuren te draaien, maar door efficiënt met elkaar samen te werken. Ook een sociaal leven moet mogelijk zijn – en is zelfs erg belangrijk voor persoonlijke ontplooiing. Zo maken we van Baker Tilly een mooie club die zichzelf elke dag weer verbetert."