Het verhaal van Sara

''Mijn kracht? Ingewikkelde fiscale kwesties begrijpelijk maken.''

Tijdens haar master fiscaal recht startte Sara van Middelkoop als werkstudent binnen de belastingadviespraktijk van Baker Tilly. Inmiddels is ze afgestudeerd en werkt ze als Consultant Tax Advisory in Rotterdam én als Coordinator Tax voor Baker Tilly International in Londen.

"Ik koos voor Baker Tilly – en niet voor een Big Four-kantoor – omdat ik direct contact wilde met mijn leidinggevende. Daarnaast wilde ik me niet direct specialiseren, maar de belastingpraktijk breed ontdekken. Mijn werkstudentschap was heel leerzaam. Ik kon me helemaal onderdompelen in de dagelijkse praktijk en als ik er even niet uitkwam, stond er altijd wel iemand voor me klaar. Er werden regelmatig feedbackmomenten ingepland en ik voelde me volledig onderdeel van het team. Bij Baker Tilly wordt je potentie echt erkend en juist daarom ben ik gebleven.

Als belastingadviseur heb ik een hele integrale functie. Ik zie mezelf als een kennispartner voor creatieve ondernemers die geen kaas hebben gegeten van belastingkwesties. Ik beantwoord vragen van klanten, doe onderzoek, stel complexe aangiftes op en schrijf memo’s over verschillende onderwerpen. Welke fiscale consequenties doen zich bijvoorbeeld voor als een buitenlandse onderneming zich in Nederland wil vestigen? En met welke belastingzaken moet een ondernemer rekening houden na een fusie? Ik werk met grote internationale bedrijven, maar ook gewoon met lokale ondernemers. Juist die afwisseling houdt het vakinhoudelijk interessant.

''Als ik ergens niet uitkom staat iedereen ervoor open om even te sparren, assistenten én partners.''

Baker Tilly is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie Baker Tilly International. Een paar maanden geleden kwam er een deeltijdfunctie vrij binnen de Tax-afdeling op het hoofdkantoor in Londen. Ik twijfelde geen moment. Inmiddels werk ik dus een paar dagen per maand als Coordinator Tax in Londen. De afgelopen keer ben ik intensief bezig geweest met het testen en promoten van Tax Mapp, een app van Baker Tilly International die alle verschillende landelijke belastingregels en -nieuwtjes bij elkaar brengt en inzichtelijk maakt. Heel ander werk dan mijn adviestaken in Rotterdam, maar niet minder interessant.

Zo’n internationale kans als die ik heb gekregen, vind ik echt kenmerkend voor Baker Tilly. Je krijgt volop de ruimte om je ambities te laten zien en deze ook daadwerkelijk te realiseren. Daarnaast vind ik het bijzonder dat iedereen, van assistent tot partner, zijn zegje mag doen over de richting van de organisatie. Ik werk bijvoorbeeld veel met technologische bedrijven waarbij weer andere belastingregels komen kijken. In de nabije toekomst lijkt het me daarom interessant om in het kader van (inter)nationale kennisdeling een focusgroep Tax & Technology op te richten. Ik weet zeker dat Baker Tilly me zal steunen in mijn plannen. Voorlopig zie ik genoeg ruimte om te groeien en zit ik hier goed."