Het verhaal van Tijmen

''Als consultant werk ik niet voor, maar mét de ondernemer.''

Tijmen Bloom is consultant op het gebied van Corporate Finance. Hij deed een bachelor Bedrijfseconomie en een master Financial Economics en trapte in 2015 zijn carrière af als stagiair bij Baker Tilly.

"Mijn eerste gesprek herinner ik me nog goed. Het was een ongedwongen kennismaking en ik zat direct met een partner aan tafel die echt de tijd voor me nam. De verschillende klanten, de diverse werkzaamheden, de open sfeer: alles sprak me aan. Ik had destijds nog een sollicitatie bij een ander kantoor lopen, maar die heb ik laten vallen toen ik niet veel later hoorde dat ik een meewerkstage mocht doen bij Baker Tilly.

Op mijn stage kijk ik terug als een periode waarin ik in korte tijd heel veel heb geleerd. In mijn eerste maand mocht ik al direct met een andere collega mee op gesprek bij een groot energiebedrijf. En ik had meteen een grote rol bij het maken van adviezen en rapportages. In de laatste fase van mijn stage kreeg ik een vast contract aangeboden; daar hoefde ik niet lang over na te denken.

''Je leercurve is hier steil. Ik ben begonnen als stagiair en kreeg vanaf dag één al veel verantwoordelijkheden.''

Corporate Finance is een van de specialistische adviesonderdelen – advisory’s – van Baker Tilly. We houden ons vooral bezig met advies en begeleiding bij koop- en verkooptrajecten en bieden daarnaast verschillende diensten op financieel en strategisch gebied. Hiervoor hebben we juristen en bedrijfseconomen zoals ik in huis en schakelen we geregeld met specialisten van andere advisory’s, zoals accountants en IT-consultants. We werken voornamelijk voor het midden- en kleinbedrijf, maar ook steeds meer voor grotere ondernemingen. Mijn takenpakket als consultant is breed: ’s ochtends ben ik bijvoorbeeld bezig met de waardering van een bedrijf en ’s middags met een businessplan of concurrentieanalyse. Maar met een ondernemer aan tafel zitten om een (ver)koopproces te bespreken, vind ik echt het allerleukste.

De sfeer op ons kantoor in Amsterdam is heel goed. Het is altijd gezellig en we ondernemen veel met elkaar. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een teambuildingsuitje en een sportieve golfclinic gedaan. Wat ik daarnaast heel fijn vind aan Baker Tilly is de vrijheid. Ik krijg de ruimte om zelf te bepalen welke projecten ik oppak. Maar ik ga er binnenkort ook een half jaar tussenuit om te reizen. Ik neem mijn werk heel serieus, maar vind mijn privéleven net zo belangrijk. Gelukkig begrijpt Baker Tilly dat."