In de regio

Maak kennis met

onze vestiging in Groningen

In de regio

Maak kennis met onze vestiging in Groningen

Baker Tilly heeft dertien vestigingen en meer dan 1.000 medewerkers verspreid over het hele land. Hiermee zijn we landelijk georganiseerd en regionaal dichtbij. En elke vestiging, elke regio heeft zo haar eigen cultuur, gebruiken en merkwaardigheden. In dit artikel laat onze collega Nadine je de vestiging in Groningen zien.
Baker Tilly heeft dertien vestigingen en meer dan 1.000 medewerkers verspreid over het hele land. Hiermee zijn we landelijk georganiseerd en regionaal dichtbij. En elke vestiging, elke regio heeft zo haar eigen cultuur, gebruiken en merkwaardigheden. In dit artikel laat onze collega Nadine je de vestiging in Groningen zien.
In het hoge noorden bedient Baker Tilly Groningen behalve de eigen provincie ook klanten in Friesland en Drenthe. Sinds de opening in 2021 groeide de vestiging uit van 2 naar 70 man. Die start-upcultuur is in het hele kantoor voelbaar, maar dan wel met de nuchterheid van echte Groningers.
Recruiter Nadine Schuurmans had allerlei vooroordelen over de accountancy. Saaie grijze pakken met een briefkoffertje. Een hiërarchie waarin geen ruimte is voor grapjes of andere ongein. Partners die zich afzonderen in bestuurskamers en hun neus ophalen voor de inbreng van iemand die 25 jaar jonger is. Het tegendeel bleek waar, toen ze twee jaar geleden bij Baker Tilly Groningen begon. “De werkcultuur is heel open en direct, met een informele sfeer waarin functie geen rol speelt. Ik stap net zo makkelijk binnen bij het hoger management als bij andere collega’s. En wanneer de assistenten aan het borrelen zijn, drinken de partners gerust een biertje mee. Dat is wel typerend voor Groningen. De mensen zijn nuchter en down to earth. Eigenzinnig ook. Ze zijn niet bang voor een open en eerlijk gesprek. Daar moet je wel tegen kunnen.”

Tostifile

Baker Tilly Groningen bestaat sinds september 2021, vervolgt Nadine. “In die begindagen bestond het kantoor uit twee man, één tafel en twee bureaustoelen. Daar waren we natuurlijk snel uitgegroeid. We zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw pand. Maar het team – inmiddels 70 man sterk – is zo hard gegroeid en het is zo gezellig dat het nog altijd knus is op kantoor.  Dit mag de pret niet drukken: om 12 uur haast iedereen zich in de 'tosti-file' en op AirFriday zijn er voor iedereen kroketten uit de airfryer. En gelukkig komt er voorjaar 2025 een extra verdieping bij – met ruimte voor een tafeltennistafel.”

Werken aan de energietransitie 

Door de snelle groei is Baker Tilly steeds meer een vaste factor in Noord-Nederland. Deze regio kent een aantal opvallende kenmerken, zegt Nadine. “In plaats van multinationals zoals in de Randstad, zien we hier vooral grote mkb- en familiebedrijven met een lange historie in de regio. De energietransitie en aardbevingschade zijn belangrijke thema’s, met name in en rond Groningen. Bedrijven werken hier volop aan de omschakeling van gas naar groene energie. Door de aanwezigheid van een universiteit en twee hogescholen zijn er bovendien veel startups en scaleups.Dit alles biedt interessante kansen voor onze accountants en adviseurs. Bijvoorbeeld op het gebied van ESG en duurzaamheidsrapportages.”
In het hoge noorden bedient Baker Tilly Groningen behalve de eigen provincie ook klanten in Friesland en Drenthe. Sinds de opening in 2021 groeide de vestiging uit van 2 naar 70 man. Die start-upcultuur is in het hele kantoor voelbaar, maar dan wel met de nuchterheid van echte Groningers.
Recruiter Nadine Schuurmans had allerlei vooroordelen over de accountancy. Saaie grijze pakken met een briefkoffertje. Een hiërarchie waarin geen ruimte is voor grapjes of andere ongein. Partners die zich afzonderen in bestuurskamers en hun neus ophalen voor de inbreng van iemand die 25 jaar jonger is. Het tegendeel bleek waar, toen ze twee jaar geleden bij Baker Tilly Groningen begon. “De werkcultuur is heel open en direct, met een informele sfeer waarin functie geen rol speelt. Ik stap net zo makkelijk binnen bij het hoger management als bij andere collega’s. En wanneer de assistenten aan het borrelen zijn, drinken de partners gerust een biertje mee. Dat is wel typerend voor Groningen. De mensen zijn nuchter en down to earth. Eigenzinnig ook. Ze zijn niet bang voor een open en eerlijk gesprek. Daar moet je wel tegen kunnen.”

Tostifile

Baker Tilly Groningen bestaat sinds september 2021, vervolgt Nadine.“In die begindagen bestond het kantoor uit twee man, één tafel en twee bureaustoelen. Daar waren we natuurlijk snel uitgegroeid. We zijn inmiddels verhuisd naar een nieuw pand. Maar het team – inmiddels 70 man sterk – is zo hard gegroeid en het is zo gezellig dat het nog altijd knus is op kantoor. Dit mag de pret niet drukken: om 12 uur haast iedereen zich in de 'tosti-file' en op AirFriday zijn er voor iedereen kroketten uit de airfryer. En gelukkig komt er voorjaar 2025 een extra verdieping bij – met ruimte voor een tafeltennistafel.”

Werken aan de energietransitie 

Door de snelle groei is Baker Tilly steeds meer een vaste factor in Noord-Nederland. Deze regio kent een aantal opvallende kenmerken, zegt Nadine. “In plaats van multinationals zoals in de Randstad, zien we hier vooral grote mkb- en familiebedrijven met een lange historie in de regio. De energietransitie en aardbevingschade zijn belangrijke thema’s, met name in en rond Groningen. Bedrijven werken hier volop aan de omschakeling van gas naar groene energie. Door de aanwezigheid van een universiteit en twee hogescholen zijn er bovendien veel startups en scaleups.Dit alles biedt interessante kansen voor onze accountants en adviseurs. Bijvoorbeeld op het gebied van ESG en duurzaamheidsrapportages.”
De werkcultuur is heel open en direct.
De werkcultuur is heel open en direct.

Jong en ambitieus team

Doordat het zo’n jonge vestiging is, werkt iedereen er nog maar vrij recent. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Er is een enorme drive om dingen samen op te pakken en te verbeteren. Niet belemmerd door ingeroeste gewoonten of angst voor verandering. Iedereen heeft er zin in, voelt dat ze onderdeel zijn van iets nieuws, iets wat groeit. Dat maakt Baker Tilly Groningen wel uniek: je kan steunen op een bedrijf dat al honderd jaar bestaat, maar maakt tegelijk deel uit van een nieuw, ambitieus team. Nog niet alles is in beton gegoten, er is nog veel ruimte voor vernieuwing en de ontwikkeling van ideeën.”
Door de aanwezigheid van een universiteit en twee hogescholen zijn er bovendien veel startups en scaleups. Dit alles biedt interessante kansen voor onze accountants en adviseurs. Bijvoorbeeld op het gebied van ESG en duurzaamheidsrapportages.”

Er gaat niets boven Groningen

“Dat de gemiddelde leeftijd rond de 33 jaar is, doet niet af aan de professionaliteit. Behalve stagiaires en starters, zijn ook alle rollen voor senior managers, directors en partners ingevuld. We werken met z’n allen heel hard, maar er is ook tijd voor leuke dingen. Tijdens de maandelijkse Baker Tilly update wordt iedereen bijgepraat over wat er speelt op kantoor, met lekkere snacks en een drankje. En voor het jaarlijkse kerstdiner pakt iedereen flink uit. Maar collega’s gaan ook op eigen initiatief samen padellen, karten en zelfs op survivaltraining. Het zijn vaak spontane acties, waarbij ieder die wil mag aansluiten. Zo organiseerde een collega laatst nog een borrel met Baxbier. Uit Groningen natuurlijk.”

Jong en ambitieus team

Doordat het zo’n jonge vestiging is, werkt iedereen er nog maar vrij recent. Dat zorgt voor een bijzondere sfeer. Er is een enorme drive om dingen samen op te pakken en te verbeteren. Niet belemmerd door ingeroeste gewoonten of angst voor verandering. Iedereen heeft er zin in, voelt dat ze onderdeel zijn van iets nieuws, iets wat groeit. Dat maakt Baker Tilly Groningen wel uniek: je kan steunen op een bedrijf dat al honderd jaar bestaat, maar maakt tegelijk deel uit van een nieuw, ambitieus team. Nog niet alles is in beton gegoten, er is nog veel ruimte voor vernieuwing en de ontwikkeling van ideeën.”

Er gaat niets boven Groningen 

“Dat de gemiddelde leeftijd rond de 33 jaar is, doet niet af aan de professionaliteit. Behalve stagiaires en starters, zijn ook alle rollen voor senior managers, directors en partners ingevuld. We werken met z’n allen heel hard, maar er is ook tijd voor leuke dingen. Tijdens de maandelijkse Baker Tilly update wordt iedereen bijgepraat over wat er speelt op kantoor, met lekkere snacks en een drankje. En voor het jaarlijkse kerstdiner pakt iedereen flink uit. Maar collega’s gaan ook op eigen initiatief samen padellen, karten en zelfs op survivaltraining. Het zijn vaak spontane acties, waarbij ieder die wil mag aansluiten. Zo organiseerde een collega laatst nog een borrel met Baxbier. Uit Groningen natuurlijk.”

Ontdek meer verhalen in ons online magazine 

'Meet Baker Tilly'

Ontdek meer verhalen in ons online magazine 

'Meet Baker Tilly'