Het moment
van Loïs

‘Van voltijdstudie naar leren en werken…
en tóch meer energie’
 

Loïs (20) startte na het vwo met de voltijdstudie International Business Administration aan de universiteit in Tilburg. Een brede studie, omdat ze nog geen duidelijk doel had. Dat was het idee. Na een half jaar bekroop haar het gevoel dat ze niet op de juiste plek zat en maakte ze een drastische switch. Het werd de deelstudie Accountancy aan Business Universiteit Nyenrode, in combinatie met een baan bij Baker Tilly.

“Ik ben Junior Assistant Accountant bij Baker Tilly, kantoor Goes. Als onderdeel van het team audit assisteer ik in de controle van de jaarstukken van onze klanten. Een dag in de week ga ik naar de Business Universiteit Nyenrode voor mijn studie.


Vlotte procedure

Het kwam door het vak Financial Accounting, dat ik interesse kreeg voor de studie Accountancy. Mijn vader, die precies dezelfde studie gevolgd heeft, dacht dat de combinatie van werken en leren me wel zou liggen. Samen zochten we naar een accountantskantoor dat bij me paste. Ik had meerdere sollicitaties lopen. Baker Tilly sprong eruit door de voorwaarden en door de vlotte procedure waarbij ze me steeds goed op de hoogte hielden. Daardoor voelde ik me al meteen echt welkom. Tijdens het sollicitatiegesprek was ik blij verrast door de klik die ik met de mensen voelde. En opnieuw kreeg ik de indruk dat ze me graag wilden hebben. Dat moment gaf de doorslag. Op het moment dat andere kantoren hun interesse lieten blijken, was mijn keus al gemaakt. 
 

Langere dagen, meer energie

Voordat ik de overstap maakte, had ik me er geestelijk op voorbereid dat het zwaar zou zijn om fulltime te werken. Dat blijkt helemaal anders te zijn. In de praktijk leren past beter bij me dan via de theoretische weg. De studie leeft nu veel meer en na een werkdag kom ik vol energie thuis. Tijdens de wekelijkse studiedag wissel ik ervaringen uit met medestudenten. Ook een fijn moment in de week. Dat ik nu geen bijbaan meer nodig heb voor mijn inkomsten, geeft rust. Voorheen kostte dat me een groot deel van mijn vrije tijd. Ondanks dat mijn werkdagen nu langer zijn dan dat mijn dagen op de universiteit waren, houd ik onderaan de streep meer tijd over om leuke dingen met vrienden te doen.
 

Volop uitdaging

Bij Baker Tilly leer ik bijna elke dag wel iets nieuws. En ik heb het gevoel dat ik nog vele jaren op die manier door kan. Ik ontwikkel mezelf op mijn eigen tempo. Vragen stellen wordt gewaardeerd, fouten maken is niet erg en er is altijd iemand waar je terecht kunt als het even tegenzit. Ik merk dat er begrip is als ik bijvoorbeeld langer over werkzaamheden doe dan dat gepland is. Daarnaast krijg ik ook kansen. Zo vroeg mijn collega me laatst nog welke posten ik graag op wilde pakken bij het verdelen van de werkzaamheden voor een bepaalde klant.
 

‘Ik heb zin in mijn dag en kijk er elke dag naar uit om mijn collega’s te zien.’
Loïs Nooij
Assistant Audit

Een bijzondere saamhorigheid

Omdat ik me zo comfortabel in het team voel, kijk ik er elke dag naar uit om mijn collega’s weer te zien. Even bijkletsen en lekker samen aan het werk. Het leukste moment van mijn tijd bij Baker Tilly tot nu toe? Mijn eerste uitje met het team. Het was een barbecue in Domburg. Ik vond het best spannend, als nieuweling die net een maand in dienst was. Daarbij ben ik altijd een beetje verlegen in groepen. De spanning zakte snel weg. Ik voelde een bijzondere saamhorigheid en wist: hier wil ik bij horen. Ik merk ook dat het de prestaties ten goede komt. Die goede werksfeer motiveert enorm.

 

Mijn toekomst ligt uitgestippeld

Ik ben ontzettend blij met mijn keuze voor deze manier van leren en werken voor Baker Tilly. Het maakt me trots dat het allemaal zo goed uitpakt. Het puzzeltje van leren, werken en privéleven past perfect in elkaar en mijn toekomst ligt nu uitgestippeld.”

 

 

Wil je meer weten of heb je een vraag?

Promo icoon

Wil je meer weten of heb je een vraag?