Het verhaal van Danielle

"Als je goed presteert, kan iedereen hier manager worden."

Lekker bezig zijn heeft Daniëlle de Jongh altijd al leuk gevonden. Tijdens haar middelbareschooltijd genoot ze zó van haar bijbaan bij de supermarkt dat ze voltijd studeren niet zo zag zitten. Leren én werken na het vwo leek haar een veel beter plan. En omdat M&O haar goed lag, koos ze voor een duale studie Accountancy aan Nyenrode.

“Voordat ik begon met mijn studie kon ik tijdens een matching day kennismaken met verschillende potentiële werkgevers. Baker Tilly sprong er voor mij echt uit: een middelgroot kantoor in Utrecht met interessante klanten én een leuke, informele sfeer. Bijna vier jaar later kan ik concluderen dat werken bij Baker Tilly alles is wat ik ervan had verwacht, en meer. De sfeer is ontzettend fijn; als je iets dwars zit staan alle deuren open en kun je bij iedereen terecht. En we hebben hier een werkcultuur waarin ‘nee’ ook gewoon een antwoord is.

Op je achttiende met een duale studie beginnen betekent ook dat je jong begint met werken. Gelukkig nemen collega’s en klanten me écht serieus. En waarom zouden ze dat niet doen? Ik heb als Senior Assistent Audit inmiddels al flink wat kennis en ervaring opgebouwd. In deze rol heb ik veel uitvoerende taken, maar kijk ik bijvoorbeeld ook het werk van de assistenten na. Diversiteit heb ik niet alleen in werkzaamheden, maar ook in klanten. De ene dag controleer ik de omzet van een stichting, en de andere dag die van een installatiebedrijf. Zo leer je veel verschillende branches kennen.

"Ondanks mijn leeftijd nemen collega’s en klanten me écht serieus."

Supervisor worden zou mijn volgende carrièrestap zijn. Ze zeggen altijd dat die functie de moeilijkste is: je ervaart druk van bovenaf, maar van onder wil ook iedereen wat van je. Gelukkig heb ik nog tijd zat om door te groeien. Ik ben nu 21 jaar en bijna klaar met mijn bachelor. Daarna volgen nog de master, postmaster en praktijkstage. Mijn doel daarna is om manager te worden. Het lijkt me interessant om nog meer vanuit een helikopterview anderen te begeleiden en aan te sturen in hun werk, maar ook om eindbesprekingen te doen en nieuwe klanten binnen te halen. Van de vier managers op kantoor Utrecht zijn er twee vrouw. Het is goed om te weten dat die deur openstaat. Dat als je goed presteert, iedereen manager kan worden, ongeacht of je man of vrouw bent.

Naast mijn werk bij Baker Tilly ben ik voorzitter van de Vereniging van Accountancy Studenten (VAS). Daar is altijd genoeg te doen: elke maand vergaderen we, jaarlijks gaan we op zeilweekend en citytrip, en momenteel zijn we druk bezig om ons vijftigjarige lustrum te organiseren. Verder zitten er ook serieuzere kanten aan mijn voorzitterschap, zoals het behandelen van klachten en meedenken in de opleidingscommissie. Ook leuk: vanuit de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) ben ik laatst gevraagd om te spreken tijdens ‘Busy Season Talks’, een soort accountancy-podcast op gespreksplatform Clubhouse. Ruim 600 mensen hebben mij horen praten over the future of audit. Super spannend, maar ook onwijs interessant. Ik ben een ondernemend type. Baker Tilly geeft me niet alleen de ruimte om verschillende dingen te doen, maar stimuleert het ook. Dat vind ik erg belangrijk aan een werkgever."

Dit ben ik nu: Nu Straks:

Student

28 vacatures

Bekijk alle vacatures

Starter

12 vacatures

Bekijk alle vacatures

Professional

51 vacatures

Bekijk alle vacatures