Het verhaal van Francisco

“Wat mij betreft heeft Baker Tilly het allemaal: inhoud én sfeer.”

Tijdens zijn duale studie Accountancy werkte Francisco Montilla Dorrego bij het Rijk. Maar ook daarna bleef hij in de publieke sector werken. Hij deed onder meer ervaring op bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, OCW én Veiligheid en Justitie. Tot hij in 2018 besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Waar mijn liefde voor de publieke sector vandaan komt? Mijn vader werkte namens de Spaanse overheid bij de ambassade in Den Haag en als kind kreeg ik daar veel van mee. Later ontwikkelde ik niet alleen een fascinatie voor de overheid, maar ook voor politiek, beleid en uitvoering. Niet zo vreemd dus dat ik die binding met de publieke sector niet wilde verliezen toen ik de overstap naar een accountancy- en advieskantoor maakte.

Ik ben afgestudeerd in de accountancy, maar merkte al heel snel dat de natuurlijke advieskant van het vak me veel meer aanspreekt dan de controlekant. Baker Tilly heeft verschillende adviespraktijken, ook wel advisory’s genoemd. Onze Business Advisory – Voorheen Advisory Public Sector – bedient voornamelijk klanten in de publieke sector. We hebben vier kernproducten: ruimte & vastgoed, procesoptimalisatie, business cases en governance, risk & control. Mijn hart gaat vooral sneller kloppen van het laatste: het inrichten en optimaliseren van het risicomanagement en onderzoek doen naar de governance bij onze opdrachtgevers. Momenteel werk ik bijvoorbeeld aan de evaluatie van een convenant dat is gericht op het efficiënter maken van de informatieketen tussen vier partijen – publiek én privaat – en woningcorporaties. Heel interessant om met verschillende perspectieven te schakelen, maar ook om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan.

“Business Advisory is volop in ontwikkeling. Je kunt hier dus echt meebouwen aan een adviespraktijk.”

Normaal gesproken ben ik zo’n 65% van mijn tijd bezig met inhoudelijke zaken: het onderhouden van relaties met onze klanten en het uitvoeren van adviestrajecten van begin tot eind. Het leuke aan werken bij Business Advisory is dat het nog niet zo lang bestaat. Je krijgt hier daarom echt de kans om mee te bouwen aan een adviespraktijk. Hoewel ik een paar jaar geleden bij Baker Tilly ben gestart als senior consultant, ben ik inmiddels doorgegroeid tot manager. Hoe dat zo is gekomen? Een combinatie van de lat hoog leggen voor mezelf én het vertrouwen krijgen van de mensen om me heen. Daarom zit in mijn takenpakket ook het aansturen en begeleiden van collega’s.

De managementwereld vind ik echt fascinerend. Hoe liggen de verhoudingen binnen organisaties, de teams, onder managers en bestuurders? En hoe zorg je ervoor dat die verhoudingen in balans en control blijven? Om die fascinatie nog meer te voeden en beter te begrijpen, ben ik onlangs gestart met een master Managementwetenschappen. Pittig, je werk combineren met een intensieve studie, maar gelukkig faciliteert Baker Tilly onder meer een studiedag. Heel prettig als een werkgever je steunt in je doorleerambities.

Ik heb voor Baker Tilly gekozen vanwege de inhoud en het klantportfolio. Ook de sfeer sprak me aan en is 100% wat ik ervan had verwacht: de drempels zijn laag, de lijntjes kort en de collega’s gezellig. Wat mij betreft heeft Baker Tilly het allemaal: inhoud, uitdaging, goede voorwaarden én sfeer.”

Dit ben ik nu: Nu Straks:

Student

10 vacatures

Bekijk alle vacatures

Starter

9 vacatures

Bekijk alle vacatures

Professional

21 vacatures

Bekijk alle vacatures